Reizen

Kom meer te weten over Likupang: de nieuwe Super prioritaire bestemmingen in Indonesië

Likupang is een toeristisch gebied in Noord-Sulawesi, dat veel mogelijkheden biedt voor het mariene toerisme. Onderwater panorama’s en oevers beweren te worden gewaardeerd.

Jokowi tijdens een werk reis naar Manado, Noord-Sulawesi een tijdje terug verklaarde dat de ontwikkeling van de Tanjung Pulisan-Likupang SEZ als een super prioritaire bestemming moet onmiddellijk worden opgelost met de Alliantie van verschillende partijen zoals de regionale, provinciale en centrale overheid.

De overheid zelf heeft plannen gemaakt voor het ontwikkelen van wegeninfrastructuur in de Likupang SEZ regio, zoals de bouw van de 39km lange, Manado-Bitung tolweg en het uitbreiden van de bypass van Sam Ratulangi Airport naar de Likupang SEZ over 31,5 kilometer.

Wonderful Indonesia

De terminal van de luchthaven Sam Ratulangi is ook uitgebreid. Op de capaciteit van 2.000.000 passagiers, wordt het verhoogd tot 6.000.000 passagiers.

 

Gegevens van de centrale statistiek Bureau verduidelijkt dat het aantal buitenlandse toeristen aankomsten uit Noord-Sulawesi in 2018 totaal 122.101 vakantiegangers, het verhogen van 53 procent in vergelijking met 2017.

 

Aan de andere kant, de toeristische sector in Noord Minahasa leidt 1,72 percentage van hun totale Noord-Minahasa bruto regionaal binnenlands product (GRDP).

 

Met betrekking tot Noord Minahasa van 2018 op basis van gegevens in het noorden Minahasa Regency Tourism Office er zijn slechts viersterrenhotels, 17 niet-sterren resorts, en 65 restaurants.

 

Likupang in Noord Minahasa heeft verschillende uitstekende toeristische items die een reis waard zijn. Het potentieel van het mariene toerisme dat bereid is om de ogen van de meeste toeristen zoals Sampirang Strand, paal Marinsouw Strand, Pulisan Strand en Bahoi ecotourism te bederven.